12 november 2016

A M U S E D I N E R
Samen 60 is samen een groot feest! Voor dit lieve tel in Capelle a/d IJssel mag ik voor hen en hun vrienden en familie een 7-gangen Indisch amuse diner serveren!!! Het viel goed in de smaak, omdat het spannende en net andere dingen waren dan de bekende gerechten.

We trapten af met de altijd fijne vegetarische loempia's. Als tweede gang volgde lemper, plakrijst gerold in bananenblad gevuld met kip. Daarna volgden de kruidige maiskoekjes geserveerd met een sausje. Als vierde gang kreeg iedereen Laksa, een goed gevulde kippensoep op basis van kokosmelk en gevuld met o.a. tauge, lontong, kip en ei. Als vijfde gang volgden krokant gebakken tahoeballetjes aan een spies. Als hoofdgerecht werd de traditionele Nasi Koening, ook wel bekend als "feestrijst" geserveerd met 7 elementen die in het teken staan van voorspoed en geluk. Tot slot kregen de gasten een chocolade cupcake met groene thee frosting en kon men tijdens de koffie genieten van een stuk spekkoek. 

Wat heerlijk om met trots mijn eten te mogen serveren!

16 september 2016

W E D D I N G C A K E
Een intieme bruiloft in een strandtent aan zee, met een zomers zonnetje en een heerlijk briesje. De perfecte dag! Met een prachtige bruid, een strakke bruidegom en een goedlachse (ook goed Haagse) gemeenteambtenaar. Voor de tortelduifjes en hun gasten mocht ik de bruidstaart maken en ze kozen voor een grote chocolade taart en twee kleinere (maar alsnog behoorlijke citroentaarten - beide met witte vanille frostinglaagje. Het bruidspaar wilde graag een simpele look en kochten zelf versiering in die ik op het laatste moment aanbracht. Een eer om dit te mogen serveren!
 

14257671_1516302241728984_6444739632277763705_o.jpg

10 september 2016

T R E K
Inmiddels zijn foodfestivals overal te vinden en ook je komt steeds dezelfde (soort) trucks tegen, maar toch blijft het leuk!! Foodtruck festival TREK greep mij 3 jaar terug en blijft voor mij een vaste prik in september. En dit keer Mini-Me mee op een culinaire trip, scoort direct een slabber! #minime #slabber #nomnomnom # #trek#denhaag #teveelgegeten #again

7 augustus 2016

B B Q - T I M E
3x salades afgeleverd voor deze zomerse dag, perfect voor een #BBQ! De sauzen apart geleverd zodat deze op het laatst kunnen worden gemixt en de salades nog lekker knapperig zijn.

Een frisse Fattoush, knalroze Indische Huzarensalade (naar oma's "recept") en de altijd goede Gado Gado!

NB: oma geeft nooit hoeveelheden/verhoudingen aan bij een recept, alleen ingrediënten. Het is dus puur op smaak en herinneringen gebaseerd - stiekem oma's manier om die van haar het lekkerst te houden! #secret#omaswetenhetbeter

6 augustus 2016

L E P E L T J E
Wie zijn werk goed plant heeft nog tijd voor iets leuks... En dit leuks heeft ook nog te maken met mijn werk! Wat ben ik toch een geluksvogel! In Brabant de gezelligheid proeven bij Foodfestival LepeltjeLepeltje in Eindhoven. Man, man, man, wat een relaxte sfeer, zonnetje, muziekje en heerlijk gegeten! Zelfs manlief was erover te spreken! Volgend jaar weer?!

5 augustus 2016

B E T T E R   T O G E T H E R
Iets met paplepel en er vroeg bij zijn...

Eindelijk een HANOS-kaart aangevraagd, het welkomstcadeau in ontvangst genomen en direct inkopen doen voor mijn opdracht dit weekend. Eerste keer weer sinds de bevalling en zoonlief gaat gezellig mee! 
#kannietvroeggenoeg #paplepel #minichef #inspe #together #kokenisliefde#warmwelkom #hanos #teveellekkers

29 juli 2016

B A B Y   B O Y
Het afgelopen jaar, en met name de afgelopen 3 maanden, heeft voor ons in de vijfde versnelling gestaan. Nieuwe omgeving, nieuw leven, de hele mikmak!

We zijn uitgezwaaid in Den Haag, verkast naar Brabant, huisje + boompje waren net geïnstalleerd toen de kleine er al bij kwam! Roze wolk + roze bril + een emmer -met blauw strikje- vol liefde! 💕💕

Een maandje later kon de kleine man direct kennis maken met zijn eerste feestje in zijn leven. Een mooi kraamfeest, genaamd "Bier & Beschuit", waarbij beschuit plaats maakte voor taart met muisjes. Want, geloof me, op een gegeven moment is het wel klaar met beschuit! 

Alle clichés zijn waar: de tijd vliegt en wat groeit hij toch hard! Ik ga nog even genieten van mijn laatste vrije dagen met mijn ventje, want volgende week staat alweer een opdracht in de wacht! 
#itsaboy💙 #rozewolk #minime #blijemama #happy#timeforcake #metmuisjes #blauwwit

11 mei 2016

R A I N B O W C A K E
Kindjes kwamen vanmiddag op bezoek en dat is altijd een goede reden om een taartje te bakken! Hoezo mijn nieuwe keuken uittesten voordat ik plof? Hoezo "zwangerschapsverlof" zet mij aan het bakken? (hahaha!)
#kleurtjes #kids #cute #rainbow #sweet #clouds

8 mei 2016

H A P P Y   M O T H E R S D A Y
De simpelste dingen die iedereen kan maken, kookt zij toch altijd het lekkerst! Het maakt niet uit hoe ver je woont; ze staat zo voor de deur. En al lijkt je leven in een achtbaan terecht te zijn gekomen of compleet in te storten; ze blijft de kalme en stabiele factor. Hoera voor mama's overal in de wereld!

Drie lieve, zachte hartjes: voor mijn lieve mama, mijn lieve schoonmama en technisch gezien ben ik nog geen mama... Maar tóch wel al heel bijna! (overigens ben ik vandaag wel in het zonnetje gezet door mijn lieve vriendinnetjes: wat een verrassing dat ze helemaal naar Gemert zijn gekomen!)  ☺️#lovesweetlove #mamasrocktheworld #specialtreats #loveissimple #littlepie#almostamommy

2 mei 2016

V E R H U I S D
Na weken van onzekerheid is het dan toch zover: we gaan verhuizen! We wisten dat het eraan zat te komen, maar inmiddels zaten we te twijfelen of het na de bevalling zou gebeuren. Een maand voor de uitgerekende datum zijn we dan toch in ons nieuwe huis in Gemert getrokken. Hoewel de brabantse gezelligheid ons waarschijnlijk niet zal teleurstellen, gaan we toch onze mooie stad en ons eerste huisje missen. Gelukkig ben ik met de auto binnen een mum van tijd overal waar ik wil zijn, dus ook voor een opdracht in de randstad hou ik mezelf nog beschikbaar. Alleen moet ik het iets beter inplannen... 

17 april 2016

C A K E T A S T I N G
Voor de mooiste dag van je leven moet je ook de lekkerste taart hebben! Vandaag een eerste proefsessie gehouden met het verliefde stel en ze alle mogelijkheden en verschillende ideeën laten zien. Nog voor de geplande dag gaan we voor een generale repetitie, maar nu rest nog even een stel lastige vragen voor het paar: welke smaak heeft de voorkeur, hoe wil je het gepresenteerd hebben en hoe wil je het afgewerkt hebben (cake topper, versiering, laagjes, details, etc.)? Er zijn zoveel keuzes, zoveel manieren en zoveel smaken. Gelukkig heb ik een aardig idee van de mogelijkheden omdat ik me daar vorig jaar in heb verdiept. Ik heb dan ook geprobeerd het stel wegwijs te maken in de dolhof en hen een beetje op weg te helpen.
Voor nu op deze mooie zondag nog eerst even lekker nagenieten van de verschillende taartjes! ❤️
#weddingbells #fruity #chocolate #or #traditional#lovemyjob #sweetsformysweet

27 maart 2016

H A P P Y   E A S T E R
#kidsproof #chocolateoverdose #easter #eggs

22 maart 2016

N U T S   A B O U T   Y O U
Verjaardagen schreeuwen om taart, ook al moet hij gluten- en lactosevrij zijn. Een hele speciale hazelnoottaart met als inspiratie de beroemde hazelnoottaart van de Haagse Maison Kelder: knapperig, romig en heerlijk van smaak!

25 februari 2016

C A K E  2  GO
Met een "Cake-to-go" maak je altijd mensen blij! Zeker eentje gevuld met appel, bosvruchtjes en besjes, dat is toch een feestje?!

13 februari 2016

T A S T E
Proeven, kijken en ideeën opdoen bij Taste of Holland in Utrecht... Mjam!
#taste #foodporn #bussiness #and #pleasure#inspiratie

3 januari 2016

R U S T I G E R   V A A R W A T E R
De komende tijd gaat het wat rustiger worden voor Feestje op Tafel. Door mijn zwangerschap merk ik dat het lichamelijk werk zwaarder valt, de vermoeidheid sneller toeslaat en niet alle geuren en smaken mij even goed bevallen. Daarbij zal binnenkort een verhuizing plaatsvinden (voor de opleiding van mijn man moeten wij voor 3 jaar naar Brabant) en zal de kleine ons leven ook op zijn kop zetten. 2016 wordt dus een rustig jaartje, hoewel 2015 ook wel een achtbaan leek met ontzettend leuke opdrachten! Maar deze maand gaan wij eerst lekker op huwelijksreis, waarschijnlijk voorlopig onze laatste (grote) reis met zijn tweetjes!

27 december 2015

S U R P R I S E   P A R T Y
Een verrassingsfeestje voor een lief Indisch vrouwtje werd groots aangepakt door haar man! Tent in de tuin, zo'n 40 gasten (met rond rennende kids) en mij in de keuken ingeschakeld voor een 7-gangen Indisch amuse diner! Een grote verrassing, maar zeer aangenaam met een drankje in de hand en een hapje erbij. De traditionele Nasi Koening kon niet ontbreken en als toetje een chocolade cupcake met groene thee frosting.

Ik had een geluk met deze goedlachse serveerster, waardoor ik verder kon met de volgende gang in de keuken!

IMG_8225.JPG

18 december 2015

E A T I N G   F O R   T W O...   S O M E T I M E S
Misschien was het al duidelijk in mijn vorige update... 1 juni 2016 verwachten wij een kleintje in ons huishouden! De afgelopen tijd stelden sommige geuren mij enorm op de proef, met name gevogelte en vis. Ook voel ik het lange staan nu sneller in mijn rug en slaat de vermoeidheid toe. Dit jaar kookte mijn lieve moeder een parelhoen voor kerst, maar de geur kon ik niet goed verdragen... Zielig! Ik ben gelukkig wel vergeven en volgend jaar maak ik het goed met haar!

12 december 2015

S E C R E T   A N N O U N C E M E N T
It's beginning to smell a lot like Christmas... yummmmm!! Dit jaar voor de derde keer een kerstdiner bij mij thuis voor mijn jaarclub (en dus inmiddels traditie) met een speciaal menu:

- Voorgerecht: "J'ai une brioche au chaud four"
Een lekker romige bloemkoolsoepje met broodjes

- Hoofdgerecht: "Eating for Two"
Buikspek, krokante aardappeltjes, warme appeltjes, wortelen en cranberrysaus

- Nagerecht: "1 juni 2016"
Chocolade taart met zeezout

- Kaasjes: "Eu estou gravida"
Met Portugees gestoofd peertje

 

14 november 2015

B I R T H D A Y   D E L I V E R Y  
Een spontane verjaardagsborrel gepland, maar geen tijd voor hapjes... Of ik nog even snel wat salades en hartige taarten kon maken? Maar natuurlijk! Helemaal klaar voor morgen: opwarmen, neerzetten en genieten!

6 november 2015

T I M E   F O R   L U N C H
No time for lunch? No excuse! Ik zorg dat je lunch compleet verpakt voor je klaar ligt zodat je alleen nog maar hoeft te smikkelen! 

Bij Equinex, in Amsterdam, stond vanmiddag het volgende op het menu:
- Een gevulde wrap met sla, paprika, komkommer en gemarineerde kip
- Een Vietnamese salade met zoet/zure wortel, kool, nootjes, uitjes, munt, basilicum en frisse dressing
- Mango/Banaan/Ananas Lassie
- Casave kroepoek om te knabbelen en Bananenmuffin om te snoepen

Handig in een zakje verpakt, met servet en vork. Pakken, eten en weer door! #noexcuse #healthylunch #enjoyyourbreak#lekkerrr

3 november 2015

K A M E R   V A N   K O O P H A N D E L
Na een jaar 'proberen', experimenteren, leren en gewoon doen, ga ik nu officieel aan de bak! Vanaf nu ben ik iingeschreven bij de KVK... Een echte zakenvrouw! 

Binnenkort maar weer een nieuwe lading visitekaartjes bestellen, ook met mijn nieuwe getrouwde naam!

27 oktober 2015

A F S C H E I D
#Afscheidsetentje voor een gerespecteerde manager? En #Indisch #eten is waar je hem blij mee kan maken? Look no further... Een opdracht die mijn naam roept! 

Vanmiddag mocht ik een lunch serveren op locatie bij #kpn. 50 blije werknemers die tussen het werk door lekker konden genieten van verse gerechten. De geuren verspreidden zich al vanaf 10:00u in het grote gebouw en jaloerse blikken werden geworpen vanuit andere afdelingen. #privateparty

Improviserend werd een bar in een coffeecorner overgenomen en omgetoverd tot keukentje. En toch werden er mooie gerechten op tafel getoverd: Nasi Goerie (kokosrijst), gemarineerde kippenvleugels, gerookte makreel, Gado Gado, frisse Atjar, Sayur Lodeh (groenten in kruidige kokossaus) en Rendang Telor. #anyplace#anywhere #anytime #asianroots #happypeople

7 september 2015

M Y   H A P P Y   H A P P Y   W E D D I N G D A Y
Op 4 september, ja the one and only stormachtige dag in september, ben ik met de meest geweldige man getrouwd! We hebben een #fantastische#dag gehad, vol met liefde, muziek en eten (natuurlijk!)...

We trapten de middag af met intimici, waarbij we #traditioneel Indische gerechten aten. Het bruidspaar "snijdt" als eerste de #Nasi #Koening aan voor geluk en voorspoed.

Vervolgens werden er na de ceremonie #picknickmanden uitgedeeld gevuld met kleine hapjes en snacks, zoals stukken chourico (écht uit Portugal) en Portugese pasteitjes ("rissois"). Dit ging samen met een fles Cava en al snel volgde ook een zakje friet. En dan natuurlijk het moment waar iedereen naar uitkijkt: het aansnijden van de taart.

Maar het zou niet mijn (Euh, ik bedoel 'ons') feestje zijn als ik de regie uit handen had gegeven... Wat nou Indisch laten cateren? En een standaardtaart van de bakker? Alles is door mijn #familie zelf gemaakt. De pasteitjes heb ik samen met m'n hulptroepen gevuld, gevouwen, gepaneerd en gebakken en de picknickmanden lekker aangevuld.

En als klapper de #zelfgemaakte #bruidstaart: 5 grote citroentaarten met vanille frosting (en 20 choco #cupcakes voor de kids, maar ook gluten- en lactosevrij voor hen met intolerantie). 200 gevulde magen was het eindresultaat!

Dus sinds het einde van de zomervakantie de nodige voorbereidingen gedaan... Bachelorettes overleefd... Getrouwd. Oh, en afgestudeerd. Hoppa!

30 juli 2015

A S I A N   B I R T H D A Y   P A R T Y
Hiep hiep HOERA!!! Vandaag ben ik 26 jaar geworden en dat mag ik vieren met mijn lieve jaarclub in Sri Lanka! Wat bijzonder dat ik hier met mijn vriendinnetjes zit en deze mooie reis mag maken. Wij gaan weer even genieten, fijne zomer!

IMG_7164.JPG

5 juli 2015

B B Q - T I M E
Alles kan een reden zijn om een feestje te geven. Zo ook dat de Tour de France praktisch voorbij je huis raast! Bij deze lieve mensen in Capelle a/d IJssel mocht ik de gasten verwennen met verschillende hapjes en bijgerechten voor bij de BBQ. Ontzettend leuk om te doen! En zij hebben geen minuut van de sensatie hoeven missen, want ik nam de keuken over!

- Hartige blini's, met tomatencrème en gegrilde courgette
- Gevulde komkommer met roomkaas, gedroogde tomaat en basilicum
- Portugese pasteitjes, gevuld met garnalenragout, geserveerd met een fris sausje
- Gevulde bleekselderij met gorgonzola, zwarte olijven en pijnboompitten
- Quiche Lorraine en Tomatenquiche

13 juni 2015

T I M E   F O R   C A K E
Kleine meisjes worden groot en zeker haar 21e verjaardag moet GROOTS gevierd worden. Na een traditioneel Indisch kleurenfestijn van de Nasi Koening, mocht ik de toetjes verzorgen... Dat hoef je mij niet 2x te zeggen!

Voor deze bijzondere gelegenheid niet 1 of 2, maar 3 vrolijke en vooral heerlijke taarten. Écht jarig zijn = héél véél lekkere taarten (& cadeaus).
1. Liefde op een lepel: de machtige, rijke en vooral guilty pleasure, gâteaux aux chocolat...  (bijna mousse)

2. De "#wow!" onder de klassiekers: Red Velvet (3 lagen) Cake!

3. (Straw)Berry-special voor de hipsters: "#Tarte de Coco" gevuld met amandel/vanille custard, abrikozenjam, verrijkt met aardbeien en blauwe bessen!

Oh ja! Zowel de chocolade als het vruchtentaartje zijn beide gluten- EN lactosevrij. Yes.

12 juni 2015

A R T  &  C A K E
Wat ben ik trots op die broer van mij. Hij is een geweldige kunstenaar (check zijn werk op deviantart, facebook en website) en dit jaar mocht mijn broer op de Tong Tong Fair op het Malieveld in Den Haag met succes zijn kunst vertonen en verkopen. Dat moest dan ook "lekker" afgesloten worden met deze fijne Ananascake met een vleugje karamel. #GENIETEN!

19 april 2015

B A K E   M Y   D A Y
Sunday afternoon: Bake my Day! Van experimenteren kun je leren! #banaanchoco#lovelymuffins #glutenfree #lactosefree#lotsofflavour

6 april 2015

F E E S T R I J S T
Speciale verjaardagen moeten in de Indische cultuur ook speciaal gevierd worden. In het Nederlands aangeduid als "Feestrijst" en door die mooie kleuren is dat ook niet te ontkennen. Traditionele Nasi Kuning met 7 gerechten voor geluk. Gefeliciteerd Ivo! #selamat #makan#moetgoedgevierdworden #geuren #kleuren

11 februari 2015

B I R T H D A Y G I R L
Wie houdt er nu niet van koekjes en cupcakes?!
Ode aan de koekiemonster! Een traktatie om van te smullen, alléén voor de jarige én haar lieve vriendinnetjes: gefeliciteerd Lise!

3 februari 2015

L A T E   B R E A K F A S T   P A R T Y
Veel vrouwen willen hun 40e verjaardag zo stilletjes mogelijk voorbij laten gaan, maar het kan juist ook groots en classy met een "Late Breakfast", ontzettend leuk! De jarige werd door haar vriendinnen in het zonnetje gezet, terwijl ik het ontbijt serveerde. Het ontbijt bestond uit een glas frisse Griekse yoghurt met honing, noten en bosvruchten, hartige bieslookblini's met gerookte zalm of tomatentapanade, bananenbrood en ei-muffins.
Een goede start van je (verjaar)dag!

17 januari 2015

D O N U T S
@Markthal Rotterdam: Proeven, kijken, keuren, inspiratie opdoen en nog een keer proeven (heel belangrijk!) Love. my. job!!! #loveforfood #taste #foodporn #kleurensmaakfeest #rainbow

25 december 2014

X M A S
Phoe.... nog een kerstdiner! Kerst = koken met familie, voor elkaar. Lachen, koken, eten and repeat! Loving this!! Morgen laat ik me lekker verwennen bij mijn schoonfamilie met de traditionele Portugese kerstmaal (lees: kalkoen en een toetjestafel!!) Geniet van de mooie dagen met elkaar en laten we van 2015 weer zo'n fantastisch feestjaar van maken! #turkeywellington #food#wine #xmas #everydayplease

21 december 2014

X M A S   4   K I D S
Met de kids afgelopen week hapjes gemaakt -helemaal naar eigen keus- voor hun kerstdiner op school. Feestelijk, kleurrijk, maar vooral lekker; want dat moest eerst even gekeurd worden ("Ik moet het wel even voorproeven hoor!")
De worstencroissants (oftewel pigs in a blanket) kregen versierde cocktailprikkers, mintgroene schuimpjes werden kleurrijk versierd en wraps werden al giechelend gevuld en gerold! Ik was eigenlijk verbaasd dat er nog wat op school terecht is gekomen, ik moest snel handelen om het niet allemaal in de mond te laten verdwijnen... #kidsonly#watlekkerismoetjedelen #treats #vooropschool

16 december 2014

C H R I S T M A S
It's the most busiest time of the year! :) Na het voorbereiden van een kerstlunch heb ik vrijdag voor mijn jaarclub - die mijn carrièreswitch steunen en zich graag als proefkonijn aanbieden - een 8-gangen kerstmenu voorbereid. Volle buikjes, yummy-noises, cadeautjes en gezelligheid, heerlijk avondje! Helaas vergeet je alleen door de gezelligheid (en wijntjes) nog wel eens om een foto te  maken... Hierbij dus een samenstelling die de camera nog wel hebben gered voordat het de monden inging!

#christmasisallaround#dinnerforeleven#yummy#echteenfeestjeoptafel

9 december 2014

Q U I C H E S
Soms heb je van die dagen dat je verdomd trots op jezelf bent. Vandaag heb ik zo'n dag! Een bestelling op maat, zojuist afgeleverd! De vraag was voor een mooie kerstlunch twee hartige taarten te leveren, maar moest ik wel op een aantal allergieën letten (Lees: geen gluten, lactose, pinda's of noten, paprika of tomaat). Ik denk graag in oplossingen, dus ik greep de uitdaging aan! Op verzoek daarom een mooie Aardappel-broccolitaartje en een speciale Groentenbloem!
#glutenvrij #lactosevrij #zonderpindasofnoten#kerstlunchopmaat #genieten

1 november 2014

P R I V A T E   D I N N E R   P A R T Y
Een heel bijzonder diner geserveerd bij Monique thuis voor haar en haar 12 gasten. Een 5-gangendiner met een Aziatisch tintje - geheel gluten- en lactosevrij!

Als "binnenkomertje" gewokte paddenstoelen met cashewnoten in een slablaadje. Als voorgerecht een mango/krab salade met palmsuiker gelakte pinda's. Vervolgens een friszoete Spoom van lychees met roze bubbels. Voor het hoofdgerecht was er keuze uit een gebakken eendenpoot in Tamarindecurry of gebakken zalmfilet in Tomatencurry, beide geserveerd met pandanrijst, broccoli en plat brood. En de avond werd afgesloten met een puddinkje van lychees en kokos met mangosaus.

Een prachtige avond, een gelukkige gastvrouw en lachende gasten, lege borden en glazen - het geluk van de cateraar kon daardoor ook niet meer op!

5-GANGEN GLUTEN/LACTOSEVRIJ

5-GANGEN GLUTEN/LACTOSEVRIJ

IMG_7248.JPG

16 oktober 2014

V E R L O O F D
Zit ik doodleuk te vertellen dat wij een weekje weg zijn, word ik opeens verrast met een ring! Op het strand na aankomst vraagt mijn vriend mij ten huwelijk. Dat ik dit niet zag aankomen blijkt wel uit mijn reactie: "Trouwen? Ja joh, dat komt nog wel een keer"... Totdat ik door had dat het serieus was, toen was het luid "JA!". 

8 oktober 2014

V A K A N T I E
Heerlijk een paar dagen Portugal voor de boeg! Er even lekker tussenuit met mijn vriend en vooral weer heel veel heerlijke dingen proeven.

Ik kijk nu al enorm uit naar de bekende Pasteis de Nata, Rissois, Panados en Peras Bebedas, mjam! Maar zoals altijd zal ik daar ook weer heel wat inspiratie opdoen en bij terugkomst direct de keuken induiken om het uit te proberen!

Ook hebben we daar een bruiloft op het programma staan met een uitgebreid diner. Portugezen kunnen als geen ander tafelen, dus om alles te kunnen proeven en het tempo bij te kunnen houden zullen we de lunch moeten overslaan denk ik!

LikeStickersSparkle.jpg

30 september 2014

L I K E
In minder dan één maand heeft de Facebook-pagina meer dan 100 likes in de wacht gesleept! De maand september is er één geweest die mijn verwachtingen in alle opzichten heeft overtroffen... GEWELDIG!

Voor foto's en meer updates, houd de Facebook-pagina in de gaten!
Like de pagina (indien dit nog niet is gedaan) en blijf óók op die manier op de hoogte!
www.facebook.com/eenfeestjeoptafel

7 september 2014

T E R U G B L I K
Nog aan het nagenieten van een geweldige dag! Met de lunch 100 Pitabroodjes vers geroosterd, gevuld met een kipsalade lekker Grieks gekruid of hummus - beide naar eigen recept.

's Avonds kwam mijn lieve nicht aangesneld om mij  bij te staan, maar vooral ook voor de gezelligheid! Wij serveerden 400 gehaktballen in 10 liter tomatensaus, 4 ovenplaten Spaanse Tortilla's, nachos, 15 kilo Nasi Goreng, Gado Gado salade en kroepoek. Trots, voldaan & (een beetje) uitgeput!

5 september 2014

B A C K S T A G E
Na weken voorbereiden, plan uitwerken en "voorgenieten", mag ik vandaag backstage bij de Oh Oh Intro staan! Deze grote introductiedag wordt georganiseerd voor alle (nieuwe) studenten die in Den Haag gaan wonen en studeren.

Ik verzorg vandaag de lunch en het avondeten met wat sapjes en zorg dat de hardwerkende studenten achter de schermen - die dit evenement mogelijk maken - met gevulde magen weer verder kunnen. Zin in!!!

31 augustus 2014

F A C E B O O K
Het kan ook niet anders, het moest er vroeg of laat toch van komen... Op deze mooie zomerdag is de Facebook-pagina van Een Feestje op Tafel de virtuele lucht in gegaan! Vanaf nu ben ik met `mijn Feestjes` dus naast de (nieuwspagina op de) website ook te volgen - heel hip en semi-professioneel - via het sociale media!

Like de pagina en blijf op de hoogte!
www.facebook.com/eenfeestjeoptafel

12 augustus 2014

D E L I C I O U S
Net in de bus ontvangen: de nieuwste editie - vers van de pers - van het Delicious-magazine! Een abonnement gekregen van de oudercommissie als dank voor mijn inzet voor het zomerfeest. Veel te lief en was niet nodig geweest - maar dat neemt niet weg dat ik er natuurlijk volop van ga genieten!

Bedankt oudercommissie Nutsschool Laan van Poot!

30 juli 2014

F O R E V E R 25
Een écht zomerkindje! Ik vier niet graag mijn verjaardag omdat de meeste mensen dan op vakantie zijn. Maar dit jaar kon ik 't niet stilletjes voorbij laten gaan. Op 25 juli heb ik dan ook met mijn familie een 25-diner georganiseerd.

Compleet met cocktails, 4-gangen, bijpassende wijntjes, bubbels en tot slot een taart - tot mijn grote verbazing als verrassing geregeld! Vooraf een samenstelling van verscheidene hapjes zoals loempia en pastei, gevolgd door een kruidige Chinese bouillon. De traditionele Rijsttafel mocht vanavond natuurlijk niet ontbreken en tot slot een Grand Dessert!

Een heerlijke avond omringt met vrienden en familie. Genoten van de voorbereidingen en koken met mijn familie (en de geheimen te leren)!

26 JULI 2014

P I E C E   O F   C A K E
Vandaag een jaar geleden mocht ik helpen bij het maken van een bruidstaart. Een bijzonder moment: de dag van iemands dromen, een uniek en persoonlijke wens en daar een bijdrage aan mogen leveren. De bruid wilde graag een witte taart met als wauw-factor dat je bij het aansnijden een regenboog-effect kreeg. Dit betekende felle kleuren, botercrème om het bij elkaar te houden, witte fondant om de kleuren te verstoppen en versiering op de taarten zelf.

Wat een eer om te mogen assisteren bij zo iets intiems en voor mij was dit al een klein voorproefje om op de achtergrond te werk te zijn. Ik vond het toen al ontzettend leuk en een jaar later waagde ik de sprong!

11 juli 2014

Z O M E R F E E S T
De Nutsschool aan de Laan van Poot sluit ieder jaar het schooljaar af met een groot zomerfeest. Dit jaar, geheel toepasselijk, met een Braziliaans tintje. Muziek, spelletjes, zon en natuurlijk: eten! 

Waar eten is, daar moet ik bij zijn en daar stond ik dan in mijn "eigen" tent! Geheel in stijl werden "Samba-flapjes" geserveerd met pão (brood) en Rio-ballen met 'swingende' Salsa! Met vrolijke muziek en gezellige crew (lees: liefste ouders en tante hielpen een handje!) was het een geslaagd feestje. Volgend jaar weer?!!

18 mei 2014

L U S T R U M
Ter ere van haar 17e lustrum organiseerde de Haagsche Studenten Vereeniging een familiedag voor haar leden. Eten mag nooit ontbreken en dat werd dan ook met liefde verzorgd: 144 mini-taartjes (vier verschillende soorten hartige quiches, appel- en kersentaartjes), brownies, vanille & chocolade muffins en hotdogs met sauzen naar keuze!

Het was een nachtje doorwerken, maar meer dan de moeite waard!